Jakob Tidemann vandt Europa Cup'en

Her i weekenden, den 3-4 Juni, vandt Jakob Tidemann sin største sejr til dato og en af Bramming Ju-Jutsu Klub's største gennem tiderne.

Jakob Tidemann vandt en af verdens hårdeste og mest præstigefyldte Ju-Jitsu tuneringer, nemlig EUROPA CUPPEN 2006 i JU-JITSU. Det eneste, der er større at vinde er Europamesterskaberne eller Verdensmesterskaberne.

Til EM og VM må hvert land kun stille med deres bedste mand i hver vægtklasse. Ved EUROPA CUPPEN må landene stille med alle dem de vil have med. Defor kan det være endnu mere svært at vinde ved EUROPA CUPPEN. Der var f.eks. tre tyske og fire franske kæmpere i Jakobs vægtklasse.

Jakob Tidemann skulle kæmpe i -85kg vægtklassen. Han kæmpede de indledende kampe om lørdagen, den 3 Juni.

Jakob startede med at sidde den første kamp over og skulle så møde en stærk polak, som Jakob besejrede. I næste kamp stod der en belgier, som Jakob også vandt sikkert over.

Nu var Jakob klar til semifanalen, som skulle kæmpes søndag den 4 Juni. Jakob skulle i semifinalen først møde en franskmand. Denne kamp vandt han knebent, men marginalerne var heldigvis på Jakob's side denne gang og han var klar online slots til finalen.

I finalen var der endnu en franskemand, som skulle besejres. Og når nu man er nået så langt, kan man ligeså godt gå hele vejen, og det gjorde Jakob Tidemann. Efter 3 min. intensiv kamp, kunne han sejrsstolt række hænderne i vejret og nyde den gode fornemmelse af at have vundet EUROPA CUPPEN 2006 i -85 kg.

Jakob Tidemann var ellers, for et år siden, ved at være mæt af Ju-Jitsu på topplan. Da man i Danmark ikke kan leve af at dyrke Ju-Jitsu, havde han brug for at få styr på sin uddannelsessituation. Nu kan han se frem til at starte som ungredder ved Falck i Grindsted til august.

Efter et halvt års pause fra Ju-Jitsu og styr på uddannelse, kunne han mærke, at der stadig var plads til Ju-Jitsu, og det at nå et stort resultat igen skulle afprøves. Der var mere at komme efter og Jakob vil efter at have vundet EUROPA CUPPEN forsøge på ny at blive udtaget til Verdensmesterskaberne i Rotterdam til November i år.