Om Ju-Jutsu

Ju-Jutsu'ens historiske baggrund

Ju-Jutsu systemet bygger på teknikker fra den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst – Bu-Jutsu (Bushi = kriger og Jutsu = teknik, metode), som udøvedes i det feudale Japan.
I sidste halvdel af 1800-tallet overførte den japanske stormester Jigoro Kano feudaltidens krigskunst til et selvforsvarssystem, der baseredes på princippet om at sætte eftergivenhed eller elasticitet over for hårdhed eller stivhed (Ju = Blød, mild, eftergiven). Heri ligger, at forsvareren hele tiden er opmærksom på at vende og udnytte sin modstanders kraft til sin egen fordel og som følge heraf at anvende et minimum af egen muskelkraft.

Hvad er Ju-Jutsu?

Ju-Jutsu systemet, som det trænes i Danmark, er oprindeligt lavet til det tyske antiterrorkorps, der i slutningen af 1960'erne havde brug for et effektivt nærkampsystem i kampen mod terrorismen. Man havde erfaret, at den rene selvforsvarsmetode havde mistet sin betydning. Det var kampsporter som : Judo, Aikido og Karate der vandt mere og mere indpas. Man sammensatte da et selvforsvarssystem af de mest effektive og anvendelige teknikker fra:

  • Karate – primært slag, spark og blokeringer
  • Judo – kast, holdegreb, armlåse og stranguleringer
  • Aikido – ledlåse, kast og balancebrydninger

Bramming Ju-Jutsu Klub’s adresse:

Bramming Kultur & Fritidscenter
Idræts allé
6740 Bramming

www.brammingju-jutsuklub.dk

 

 

 

www.brammingju-jutsuklub.dk