Ordensregler i BJJK

Ordensregler i Bramming Ju-Jutsu Klub

Dojo’en er træningslokalet, hvor man træner for at lære ju-jutsu, forbedre sig og vedligeholde sin viden. For at alle kan få en god træning, har vi i klubben nogle ordensregler :

1. Din personlige hygiejne skal være i orden. Dvs. gi’en vaskes efter to træninger, håret sættes op, neglene skal være kortklippede, du skal have rene hænder/fødder og vær generelt ren og pæn.

2. Ingen fodtøj i klubben’s lokaler.

3. Man må ikke bære smykker, ure, sminke, øreringe osv. under træning.

4. Vi hilser ved at bukke. Der hilses for at udvise respekt overfor hinanden og dojo’en. Ligeledes bukker man, når man går ind og ud af dojo’en, ved start og slut på en ny teknik og ved makkerskifte.

5. Man skal altid adlyde sin træner. Der skal være ro og god disciplin, både på måtterne og på tilskuerpladserne.Det er en hver træners ret, at  bede om en god opførsel, og alle kan blive bedt om at forlade Dojoén. Dette gælder også forældre/venner, som kigger på.

6. Kom i god tid, træningen starter til tiden.

7. Hvis man bliver nødt til at forlade dojo’en under træningen, skal du henvende dig til instruktøren.

8. Vi forlanger at man opfører sig ordentligt overfor hinanden, uanset alder, højde, hårfarve, kunnen osv.

9. Du skal virke som et godt eksempel, for Ju-Jutsu både i og uden for dojo’en.

10. Uden for dojo’en må Ju-Jutsu kun anvendes i selvforsvar. Forsvaret skal være i overensstemmelse med nødværgeretten. Har du anvendt Ju-Jutsu udenfor dojo’en skal det meddeles til klubben.

Overtrædelse af ovenstående kan medføre ekslusion af klubben.