U18 & U21 Europamesterskaber 2010 i Østrig

Vi fløj af sted til Wien over to omgange med vores 8 kæmpere, da nogle skulle til eksamen og andre arbejde. Da det første hold kæmpere kom til Wien havde de flere timer inden indvejningen, som blev fornuftigt brugt på at slappe af i solen. Da det andet hold kom, var alt ordnet og klar, så der manglede kun en go nats søvn. Desværre blev Jakob Vase syg i løbet af natten og måtte brække sig flere gange, hvilket resulterede i at han ikke kunne tage med ned til stævnet næste dag.

Selvom der var hele to coaches, og familiemedlemmer til de 7 (8) kæmpere, så var der fuldt drøn på hele lørdag, der var ikke et stille øjeblik at finde, da alle danskerne kæmpede, på nær Jakob Hundebøl, den dag.

Nikolaj Beyer fra Ribe kæmpede i u18, sad første kamp over og vandt 2. kamp stort imod en græker. Ligeså overlegent han vandt første kamp ligeså hurtigt tabte han den næste imod en ukrainer. 4. Kamp var en yderst spændende bronzefinale, som holdte spændingen selv efter kampen var overstået, da dommerne klokkede rundt i pointsende og scoretavlen skiftevis gav sejren til Nikolaj og til hans modstander. Dog var sejren Nikolajs med 2 point, og en 3. Plads var hevet hjem.

Daniel Mortensen fra Roskilde kæmpede en masse flotte kampe i u18. Efter en lang dag og en masse kampe stod Daniel i Bronzefinalen, som han vandt efter en hård kamp. Daniel vandt således sin første store medalje og et blåt bælte (da Roskilde ´´graduerer´´ i et andet system).

Laura fra Ribe kæmpede sig også frem til en bronzekamp i u21. I alle Lauras kampe kæmpede hun enten utrolig godt med fuld gas og taktisk overblik, eller også kæmpede hun dårligt med hovedet under armen. Desværre var det med hovedet under armen i hendes sidste kamp, så det blev til en rigtig flot 5. Plads til Laura. En placering som hun kan se veltilfreds tilbage på.

Jacob Vase fra Ribe var syg og ville egentlig have trukket sig fra u18 europamesterskaberne, men efter gentagende besøg fra hans holdkammerater og træner, blev han til sidst overtalt til at tage ned og kikke på. Da Vase ankom til hallen var han allerede råbt op en gang, så Vase tog sig sammen og overvandt bræktrangen og hovedpinen og skyndte sig ned til måtten. Uden at have spist hele dagen, uden opvarmning eller energi og med intet andet end hovedpine, dårlig mave og en shido for at komme for sent stillede Vase op imod en russer og vandt kampen. På trods af sejren ville Vase trække sig fra stævnet bagefter, da han havde det forfærdeligt, men med endnu mere gruppepres kæmpede Vase videre og nåede hele vejen til bronze finalen som han vandt sidst på dagen. En yderst velfortjent medalje opnået under de hårdeste betingelser!

Jonas Mejborn fra Frederiksberg, trak en hård lodtrækning i vægtklassen u21– 69. Jonas kæmpede flot og gav sig fuldt ud, men det var desværre ikke helt nok, og han måtte se sig slået inden der var medaljer indenfor rækkevidde..

Mathias Willard fra Hillerød, måtte klart siges at være en af favoritterne i -69 på forhånd, med hans flotte resultater i bagagen. Mathias levede da også til fulde op til alle forventningerne og blev u21 Europamester for anden gang i sit liv, og beholdte velfortjent sin titel.

Charlotte Beyer fra Ribe, stillede op i u18 og kæmpede rigtig flot hele dagen. Hun var sine modstandere langt overlegne hele stævnet igennem, og vandt sine kampe utrolig stilrent. Charlotte vandt “overraskende´´ nok ikke bare 1. Pladsen, hun vandt den endda før tid. om guld Beyer overhovedet kom til at svede under stævnet er uvist, men hvad vist er, er at Danmark nu har fået sin første kvindelige ungdoms europamester nogensinde. Charlotte er svaret på den perfekte Jujutsu/Jujitsu kæmper, og jeg tror roligt at vi kan forvente os store præsentationer fra hende i fremtiden.

Jakob Hundebøl fra Ribe, var den eneste danske kæmper som skulle kæmpe om søndagen. Derfor var opbakningen også stor, men om det var det der gjorde forskellen er ikke til at vide. Jakob var på toppen og fremviste hans bedste jujutsu i sin karriere hidtil. Han dansede rundt på måtten og prikkede point ind. Jakob viste et stort taktisk overblik som bragte ham hele vejen til finalen. I finalen var Jakob sin modstander overlegen, og blev Danmarks første mandlige u18 europamester.

Med de flotte resultater blev det til en velfortjent galla middag og fed fest hvor kæmperne slog sig løs, og fejrede de flotte resultater natten lang.

Alt i alt kan man roligt kalde det en medaljeregn til Danmark. 7 ud af 8 kæmpere nåede til medaljekamp og 6 ud af de 7 vandt. 6 medaljer skabt af 8 kæmpere til et ungdoms europamesterskab vidner ikke blot om at vi har nogle allerhelveds seje ungdomskæmpere, men også om at vi har nogle utrolige gode kamptrænere i Øst- og i Vestdanmark. Vi har trænerne, vi har kæmperne, vi har medaljerne, nu mangler vi blot nogle gode sponsorer! De skal nemlig lette tilværelsen for vore kæmpere, så vi ikke mister dem, når de engang om nogle få år, skal starte på uddannelse og samtidigt skal tjene til dagen og vejen.

Alt i alt blev det til 3 bronze medaljer og 3 europamestre.

Man kan sige meget. Men det går sku godt!

Af Danny Mathiasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.