EM 2007 i Torino

EM i Ju-jitsu blev i år afholdt i Torino i pinsen. Danmark deltog med 4 kæmpere og et duopar – heriblandt de regerende Verdensmestre Anders Lauridsen og Taja Lüthje samt VM bronzevinderen Jakob Tidemann.

EM 2007 truppen

Nederst fra venstre:
Thomas Darholt Duo mix, Vibeke Haans Duo mix og Anders Lauritsen -62kg alle nykårede Europamestre.

Øverst fra venstre:
Jakob Tidemann -85kg, Karina Lauritsen Duo Coach, Danny Mathiasen -77kg, Taja Luthje +70kg og Claus Tobiasen Fighting Coach.

 

Anders Lauridsen (under 62 kg) startede i første runde med at besejre den hollandske kæmper. I næste runde stod han overfor VM-sølvvinderen 2004 fra Slovenien. En tæt kamp som Anders vandt på en scoring i slutfasen. I finalen stod han over for den franske kæmper, som i sin semifinale overbevisende havde besejret den spanier, som vandt VM i 2002 og 2004. Kampen var meget lige, dog var franskmanden i front det meste af kampen. Med 10 sekunder tilbage, var Anders bagud med 7-3 og det lignede et nederlag. Anders satsede dog og fik en "ippon" for et flot slag, hvorefter franskmanden sendte et svingslag af sted. En ukontrolleret teknik, som dommerne gav franskmanden en "chui" for. Dermed kom Anders op på 7-7 og havde en "ippon" mere end franskmanden og vandt dermed EUROPAMESTERSKABET.

Vibeke Haans og Thomas Darholt (duo mix) sad over i første runde og mødte i deres første kamp Spanien, som havde vundet over Polen. Denne kamp vandt Vibeke og Thomas overlegent. I næste kamp var det Sverige som stod for tur. En revanche kamp fra Hamburg Open, og en rigtig vigtig kamp, da det var adgangsbilletten til finalen. De stod lige efter første serie, men som kampen kom i gang begyndte Vibeke og Thomas at rykke fra svenskerne og danskerne var klar til finalen. Nu stod mix parret overfor et stærkt fransk par som havde været suveræne frem til finalen. Det blev en virkelig spændende og flot finale. Vibeke og Thomas lavede en utrolig flot indsats, og viste at de var de bedste, og at guldet tilhørte dem. En fortjent GULDMEDALJE var hjemme.

Hverken Taja Lüthje, Jakob Tidemann eller landsholdsdebutanten Danny Mathiasen opnåede placeringer ved årets EM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.